Черкаський державний технологічний університет - ЧДТУ у міжнародному переліку університетів, які визнаються Міністерством освіти Турецької Республіки

ЧДТУ у міжнародному переліку університетів, які визнаються Міністерством освіти Турецької Республіки


  • Дата: 21 жовтня 2020, 10:10

Черкаський державний технологічний університет входить до міжнародного переліку закладів вищої освіти, які визнаються Міністерством освіти Турецької Республіки. Про це повідомив радник ректора на громадських засадах з питань міжнародного співробітництва Черкаського державного технологічного університету Айдин Новрузов та передав ректору ЧДТУ Олегу Григору офіційного листа від відділу визнання та нострифікації Міністерства закладів вищої освіти Турецької республіки, у якому зазначається: "Український заклад вищої освіти Черкаський державний технологічний університет входить до міжнародного переліку закладів вищої освіти, що визнаються Турецькою Республікою".

Разом з цим, Айдин Новрузов поінформував, що нещодавно за дорученням ректора ЧДТУ Олега Григора він зустрівся із керівництвом двох Турецьких університетів: Стамбульського університету "Ени Юз Йыл" (Yeni Yüzyıl University) та  Стамбульського університету "ЭСЕНЬЮРТ" (Istanbul Esenyurt University) і президентом Асоціації університетів Кавказу (Caucasus University Association). 

За результатами офіційної зустрічі університети виявили бажання співпрацювати, зокрема сприяти обміну студентів та викладачів, брати участь у міжнародних грантових проєктах, таких як Еразмус+ та інші. Окрім цього, ЧДТУ запросили до складу Асоціації університетів Кавказу "KUNIB" (Caucasus University Association). Ця міжнародна організація об'єднує понад 70 освітніх установ Туреччини, Грузії, Азербайджану, Казахстану, України та інших країн.

Фото 1

Фільм'ЧДТУ у міжнародному переліку університетів, які визнаються Міністерством освіти Турецької Республіки' - фото 1
Коментарі