Багіта - Пародонтологія

Пародонтологія


  • Дата: 10 жовтня 2016, 09:30

Мало кому відомо, що основною причиною втрати зубів є не карієс, з його ускладненнями, а пародонтит (запальне захворювання пародонту, яке поступово веде до його руйнування).

Що таке пародонт і як він нам служить? Пародонт –це комплекс тканин, які оточують зуб: ясна, цемент, зв'язка зуба і альвеолярні відростки щелеп. Вони потрібні нашим зубам, щоб забезпечити харчування і амортизацію, фіксувати і утримувати зуби в альвеолі, розподіляти жувальне навантаження.

Які ж причини пародонтиту? Згідно сучасних поглядів на походження пародонтиту впливають наступні фактори: зубний наліт, проблеми з прикусом, порушення обмінних процесів і навіть стреси. В даний час фахівці вважають, що без мікробної біоплівки, з якої складаються зубні відкладення, пародонтит не виникає. Бактерії біоплівки "приклеюються до зуба" і виробляють ряд речовин, які викликають запалення і руйнують пародонт. Без професійної чистки стоматолога гігієніста від мікробної біоплівки позбутися не можливо. Але що робити якщо механізм дії вже запущений і запальний процес прогресує? У такому випадку потрібно починати з діагностики і тільки після оцінки результатів можна буде спланувати адекватне лікування.

Опитування пацієнта, панорамні і прицільні рентгензнімки, визначення глибини пародонтальних пазух і складання пародонтальної карти дозволяють лікарю стоматологу оцінити стан пародонту, вибрати метод лікування і навіть спрогнозувати віддалені результати. Діагностична пародонтальна карта, яку ми складаємо при Вашому першому відвідуванні, допоможе не тільки лікарю, але і Вам побачити стан пародонта і в динаміці оцінити результати лікування.

Інформацію взято з сайту: http://www.bagita.com/

Коментарі