Зір - Як вибрати дитячі окуляри і догодити дитині

Як вибрати дитячі окуляри і догодити дитині


  • Дата: 22 листопада 2017, 13:15

Сьогодні проблема поганого зору виникає не тільки у дорослих, але й у дітей. Все частіше дітей займають ігри у дворі, а цифрові гаджети. У зв'язку з чим підвищився ризик раннього розвитку далекозорості, короткозорості та астигматизму.

Батьки повинні бути уважні та всіляко сприяти правильному процесу формування зору у дітей. При виборі очкової корекції для дитини потрібно враховувати не тільки гарну якість зору, але й те, як буде виглядати дитина. Адже сьогодні окуляри це засіб для поліпшення зору та модний аксесуар.

Щоб дитина був задоволений, потрібно враховувати матеріал, з якого виготовлені окуляри, форму, розмір і посадку.

Особливу роль відіграє оправа. Надайте вибір дитини. Але враховуйте також, що маленькі оправи допомагають візуально зменшити товщину лінз при великих діоптріях, а круглі оправи більш фізіологічні для дитячого зору.

Вибираючи оправу, віддайте перевагу міцним матеріалами, адже будь-яка річ в руках дитини, як правило, недовговічна. Також обов'язково вибирайте гіпоалергенні матеріали.

Приготуйтеся до того, що окуляри для дитини ви будете купувати часто. Дитина росте, і форма обличчя буде поступово змінюватися. Тому важливу роль відіграє правильна посадка, головне правило якої -  оправа повинна завжди знаходитися на переніссі і не зісковзувати вниз.

Розмір оправи не повинен бути занадто маленьким. Дитина часто може дивитися вниз або вгору поверх окулярів, що вкрай небажано. Дитині необхідно велике поле зору, якому нічого не повинно заважати.

Не приймайте рішення без дитини. Візьміть дитину та рецепт і прямуйте до оптик-консультанта. Він допоможе вибрати потрібні окуляри з оправою, яка сподобається дитині. На сьогодні існує безліч різноманітних оправ для будь-якого віку та знайти ті самі окуляри не буде складно.

У нас приймає дитячий офтальмолог, який не тільки перевірить зір вашого малюка, але й допоможе підібрати лінзи та правильну оправу. Якщо хочете, щоб ваша дитина залишалася задоволеною, приходьте до нас!

Коментарі