Наталія Успенська - У Черкасах пройшов майстер-клас 'Секрети смачного кадру'

У Черкасах пройшов майстер-клас "Секрети смачного кадру"


  • Дата: 4 лютого 2019, 10:00

У грудні 2018 року я провела майстер-клас з фуд-фотографії "Секрети смачного кадру". Для мене це дуже хвилююче. Тому, що це був перший масштабний мастре-клас у місті Черкаси. І ще тому, що я його організувала самостійно. У процесі підготовки мені довелося провести маленьке "маркетингове дослідження" у декількох напрямках. Я шукала місце проведення, кондитерів в партнери і фірми, які займаються поліграфією. На перший погляд все просто. Але, як виявилося, фотостудій, обладнаних під навчання, не так багато: вона одна на все місто. Кондитерів у місті дуже багато, і це ускладнює вибір. Дивишся на тортики і тістечка, хочеться все спробувати. Адже так можна погладшати до невпізнання. Довелося використовувати дані, надані "Сарафанним радіо". Сертифікати учасникам, я друкувала два рази. Якість черкаських друкарів мене не задовольнило. Довелося переробляти в Києві. І все це безцінний досвід!

Перша половина МК була присвячена теоретичній частині фуд-фотографії. Ми говорили про важливі складові: з чого складається базовий комплект фуд-фотографа; що важливо придбати, а на що не варто витрачати гроші; у яких стилях робити знімки, щоб бути в тренді; де шукати натхнення; чим відрізняється природний і штучний світ. Обговорили оптимальні налаштування фотоапарата, і яке додаткове обладнання допоможе "приручити" світло. Звичайно, не обійшли увагою інгредієнти "смачного" кадру.

Навчання я постаралася наситити знаннями. Скільки було витрачено аркушів паперу! А скільки з них було нервово зім'ято!) Це була вичавка корисного з усього, що я знаю і застосовую на практиці. Звичайно, я ділилася "моїми секретами" і "відкриттями". Вважаю, що скупитися і щось приховувати нерозумно. На практичній частині учасниць чекала робота на п'яти локаціях. Ми з головою поринули у творчий процес створення "свого" кадру.

Принадність роботи фуд-фотографа – після зйомки ми їмо своїх "моделей". На МК ми знімали торт, і по закінченні навчання дружно його з'їли. Тим самим я присвятила учасниць в фуд-фотографи. В нашому полку прибуло! Залишається тільки підтвердити це на практиці. А для цього доведеться потрудитися, до літа я очікую побачити гідні роботи.

Це був особливий день, тепла і весела атмосфера була до кінця, навіть коли ми всі валилися з ніг від втоми. Вдячна учасникам за активність, цікаві запитання і самовіддачу на практичній частині. Емоції не вщухали кілька днів, і я отримала багато захоплених відгуків. Радію фотороботам, які ми зробили разом. З почуттям глибокого задоволення повернулася у звичний ритм життя.

Фото 12

Фільм'У Черкасах пройшов майстер-клас "Секрети смачного кадру"' - фото 1
Фільм'У Черкасах пройшов майстер-клас "Секрети смачного кадру"' - фото 2
Фільм'У Черкасах пройшов майстер-клас "Секрети смачного кадру"' - фото 3
Фільм'У Черкасах пройшов майстер-клас "Секрети смачного кадру"' - фото 4
Коментарі