Наталія Успенська - Хто такий фуд-фотограф і з чим його їдять?

Хто такий фуд-фотограф і з чим його їдять?


  • Дата: 10 серпня 2017, 13:00

Хто такий фуд-фотограф і з чим його їдять? По-простому кажучи, фуд-фотограф знімає їжу. І ніяких весіль! Зйомка їжі та напоїв для реклами, зйомка готових страв для меню, зйомка страв для соціальних мереж, зйомка продуктів харчування для інтернет-магазинів, тематична зйомка для журналів або кулінарних книг – і це не повний перелік того, що робить фуд-фотограф.

З чим його їдять? Скажу відверто, не треба нікого їсти. Фуд-фотограф – "рідкісний птах", залиште для інших.

Далі хочу відповісти на два питання, що  часто зустрічаються: чим відрізняється фуд – зйомка від інших видів зйомок? І з чого починається робота з "рідкісним птахом"?

  • Фуд-зйомка – це командна робота. У команді: фотограф (він відповідає за якість фото), відповідальний працівник клієнта (який має уявлення про кінцевий результат), кухарі (їх турбота – готувати свіжі страви) та дизайнер (який буде працювати з фото після зйомки). Злагоджена взаємодія в команді робить процес легшим, приємнішим та результативнішим.
  • З чого почати, або як замовити таку зйомку? Спочатку заповнюється бриф, або технічне завдання, де Ви вказуєте всі свої побажання. Якщо з цим виникають складнощі, то можна провести консультацію, на якій спільно визначити завдання. За брифом визначається складність зйомки, обсяг роботи і вартість. А далі – справа техніки.
Коментарі