Наталія Успенська - Ділюся лайфхаками. Зйомка напоїв на Чорному тлі

Ділюся лайфхаками. Зйомка напоїв на Чорному тлі


  • Дата: 31 серпня 2017, 15:00

Зйомка напоїв на чорному тлі: легко чи складно? Однозначно – це стильно і виглядає дорого. Але, що стосується робочого процесу, є загальні правила і схеми, а нюансами ділитися "специ" не хочуть. Набивайте свої власні шишки, Панове!

Як замовнику визначити якість роботи фотографа, і які сюрпризи вас можуть очікувати в роботі з дизайнерами? Навряд чи вам це розкажуть.

Отже, що необхідно знати замовнику?

Особливості зйомки:

  1. Посуд перед зйомкою  треба обробити парою та ретельно витерти. Бармену обов'язково працювати з посудом в рукавичках.
  2. Всі напої готуються безпосередньо перед зйомкою.
  3. Фрукти, трави, для декору, обирайте свіжі без вад.

Критерії якісного знімка:

  1. Різкість зображення. Звісно, світлина повинна мати різке зображення. Якщо ви плануєте використовувати фото для поліграфії, це важливо для подальшої роботи дизайнера. Для визначення різкості зображення переглядайте переглядайте фото на комп'ютері або ноутбуці.
  2. На чорному тлі межі і стінки скляного посуду мають бути промальовані яскравим білим світлом, інакше дизайнер не прийме світлину в роботу, або ви зможете з ним домовитись, щоб він "домалював" пробіл в Photoshop. В будь якому разі, це несе додаткові фінансові витрати. Хто за це буде платити?
  3. Білий контур повинен бути однакової товщини, і без пробілів. Білий контур не повинен мати паразитних відблисків, і засвічень ("засвічення" – це яскраво-біла пляма).

Що необхідно знати фотографу?

Обладнання:

  • Стіл для предметної зйомки (можна пристосувати туалетний або кухонний стіл);
  • Софтбокс ( я використовувала софтбокс розміром 60*90, з імпульсним спалахом GodoxGT400);
  • Тримач для прапора;
  • Прапори (чорні панелі або картон);
  • Фотоаппрат Nikon D750 c об'єктивом Nikon 105 makro;
  • Штатив Manfrotto 055 CXPRO 3.

Особливості зйомки:

  1. Прапор встановлюється впритул до столу, інакше підуть відблиски на посуді.
  2. Посуд має бути  чистим, бажано працювати в рукавичках з текстилю. Бруд і подряпини буде дуже видно, доведеться багато ретушувати в Photoshop.
  3. Важливо! Промальовування білого контуру регулюється розміром чорного прапора. Для келихів і склянок досить розміру аркуша А4, для пляшок розміру А3. Щоб білі контури зробити товщими, зменшуйте розмір прапора. Тут немає точних параметрів, 3 мм або 1 см. Я обрізала потроху, поки не отримала бажаний знімок.
  4. Щоб зробити контур однакової товщини по всьому келиху, склянці, або пляшці, об'єкт треба розташовувати по центру (відносно прапора).
  5. Поруч з об'єктом зйомки не повинно нічого знаходитись. Навіть якщо це щось не потрапляє в кадр. Часто від таких предметів на посуді з'являються паразитні відблиски. Це додаткова робота при обробці.
  6. В ідеалі – фотографувати на комп'ютер. У програму Лайтрум, або спеціалізовану від виробника техніки Nikon або Canon. Так легше контролювати різкість.
  7. Точка фокусування. Я фокусуюсь по верхньому правому краї. Ви можете експериментувати.

Критерії якісного знімка:

  1. Різкість зображення. Звісно, світлина має бути різкою.
  2. На чорному тлі межі і стінки скляного посуду повинні бути промальовані яскравим білим світлом.
  3. Білий контур повинен бути однакової товщини, і без пробілів. Білий контур не повинен мати паразитних відблисків, і засвічень.

Якщо ви хочете зберегти для себе інформацію, у мене є чек-листи по цій темі окремо для замовника і для фотографа. Це такі собі швидкі підказки. Вам цікаво? Пишіть мені на e-mail: [email protected]

Фото 2

Фільм'Ділюся лайфхаками. Зйомка напоїв на Чорному тлі' - фото 1
Фільм'Ділюся лайфхаками. Зйомка напоїв на Чорному тлі' - фото 2
Коментарі