Андромеда+ - Як привести організм до ладу після свят?

Як привести організм до ладу після свят?


  • Дата: 13 січня 2020, 11:00

Як Вам початок робочих буднів у Новому 2020-му році? 

Якщо у пам’яті ще не стихла святкова метушня, працювати зовсім не хочеться і навіть кава не допомагає збадьоритися, тоді наші медичні поради саме для Вас! 
Адже сімейні лікарі, терапевти та гастроентерологи медичного центру "АНДРОМЕДА+" знаються на усуненні післясвяткових складнощів у роботі організму.

✅ Якщо Ви відчуваєте себе тяжко і пов’язуєте цей стан із накопиченням в організмі так званих "токсинів" – не хвилюйтесь, медиками не доведене їх існування. А от шкідливі сполуки в алкоголі, фастфуді, смаженій та жирній їжі дійсно є, тому необхідно активувати власні резерви організму для детоксикації. Для цього можна пити свіжовижатий сік з буряка, імбиру, яблук і моркви, додавати мелений льон до каші, користуватися різноманітними спеціями, їсти різні капусти і часник з цибулею. І пам’ятайте, що активоване вугілля не запобігає отруєнню алкоголем та травленню теж не сприяє, до речі як і таблетовані "ферменти".

✅ Якщо сталось харчове отруєння або нетравлення (диспепсія). В такому випадку пийте багато води, не гасіть нудоту та зверніться до лікаря. Після покращення слід їсти менше м’яса, та особливо ковбасних виробів, і робити акцент на овочі, фрукти, зелень, горіхи, злаки і бобові, та не переїдати, смакувати повільно та усвідомлено. 

✅ Закреп. Після свят він приходить передусім через зневоднення, спричинене кавою, алкоголем та переїданням сухої їжі. В інші дні причиною закрепу може бути брак клітковини в раціоні. Допоможе квашена капуста, танці чи прогулянки. Коли ми рухаємося, то і кишківник прокидається.

Також можна прийняти послаблювальне чи зробити лікувальну мікроклізму. Але якщо ситуація не покращиться за день – звертайтесь до лікаря.

✅ Порушення сну. Річні звіти і нічні гуляння в веселій компанії друзів можуть серйозно порушити режим сну. Також впливає на сон хронічний стрес, з яким ніяк не впораються. Він призводить до серцево-судинних хвороб, захворювань шлунково-кишкового тракту і передчасного старіння шкіри. Якщо окрім безсоння відчуваєте втому, пісок в голові і бажання з’їсти невідомо що – проаналізуйте своє життя самостійно чи з медичним психологом чи психотерапевтом, знайдіть причини погіршення сну та складіть план управління цими факторами. 

❗️ Обов’язково будьте вірними собі: знайте себе, свою дозу алкоголю, улюблені страви, а не "ну спробуй, я ж готувала!", свої потреби у сні і кількості соціальних контактів. 

Здоровий егоїзм зробить Вас здоровішими та щасливішими у Новому році😉!

Здоров’я Вам та Вашим родинам!

Коментарі