Афіна - 7 міфів про вивчення іноземної мови

7 міфів про вивчення іноземної мови


  • Дата: 30 січня 2020, 15:00

Кожен день все більше і більше людей починають вчити мови, бо знати багато мов – значить мати багато ключів до одного замка.

У зв'язку з цим зростає кількість різних методик і способів вивчення мови, так само як і кількість суперечок про те, що ефективніше. Так само існує безліч міфів про вивчення, які перешкоджають багатьом зробити перший крок на шляху до мети. Пропонуємо зруйнувати ці уявні перешкоди раз і назавжди.

Міф 1: У мене немає схильності до вивчення іноземних мов
Людський розум – потужний інструмент. Якщо ви думаєте, що у вас немає схильності до вивчення іноземної мови, вам буде вкрай складно її вивчити.
Тому зробіть собі послугу – змініть свій настрій!
Це просто неправда, що ви ніколи не зрозумієте англійську, тому що це не ваша рідна мова. Попри те, що ми вчимо рідну мову з раннього дитинства, наш мозок все ще може приймати нові знання. Кожен день ми отримуємо багато нової інформації. Це нічим не відрізняється від вивчення іноземної мови.

Міф 2: Я вже не в тому віці, щоб вчити іншу мову
Так, молоді люди легше вивчають нові мови, але це не означає, що старші люди зовсім не можуть вивчити англійську. У дорослої людини більше досвіду, і вона більше зосереджена на вирішенні будь-якої задачі.
Замість того щоб думати, що ваш вік – це перешкода, уважно проаналізуйте свій процес навчання. Що саме викликає труднощі? Може це навчальні матеріали? Методики, які ви використовуєте? Може бути, навіть місце або люди, з якими ви навчаєтесь.

Міф 3: Мені потрібно обов'язково поїхати в англомовну країну
Раніше вчити іноземну мову було складніше, але сьогодні завдяки інтернету ми можемо привнести будь-які іноземні мови в наш дім одним лише натисненням кнопки.
Щоб покращити свої знання, необхідно постійно активно шукати можливості для навчання. Читайте інструкції, вибирайте їжу з меню англійською мовою. Ви можете знайти способи практикувати англійську мову кожен день, і для цього не потрібен квиток на літак.

Міф 4: Я ніколи не вивчу англійську досить добре
Ми хочемо говорити англійською так само добре, як носій мови, або, принаймні, як наш друг, який вивчає англійську зі школи.
Але порівнювати себе з іншими – це легкий спосіб швидко втратити впевненість, мотивацію і радість від того, що ви робите. Коли ви плануєте навчання і ставите перед собою цілі, переконайтеся, що ви робите все це тільки для себе.
Ми всі вчимося по-різному. Вам потрібно перестати хотіти бути схожим на когось іншого. Почніть заохочувати себе за будь-які досягнення. Зосередьтеся на собі, це допоможе різко поліпшити результати.

Міф 5: Домашні завдання – непотрібна рутина, можна вивчити мову і без цього
На жаль, неможливо досягти гарних результатів без самостійної роботи. Занять з викладачем недостатньо, щоб впевнено засвоювати матеріал. Приділяючи всього лише 20-30 хвилин домашньому завданню, переглядаючи нові слова, ви значно підвищите рівень знань.

Міф 6: Англійську можна легко вивчити самостійно
Сьогодні Інтернет переповнений різноманітними допоміжними засобами для вивчення: картки зі словами та фразами, маса посібників, а також різні аудіо- і відеоматеріали, групи в соціальних мережах, і т. д. Але рано чи пізно спроби вивчити мову самостійно закінчуються зустріччю з викладачем. Оскільки при самостійному вивченні відсутній контроль з боку. Ви не знаєте, чи правильно вимовляєте слова, чи можна вживати той чи інший вислів в даній ситуації і т. д. Крім того, самостійне вивчення не розвиває розмовні навички.

Міф 7: Мову можна вивчити за допомогою додатків і програм
Зараз є багато додатків для вивчення мови, які ви можете завантажити в один клік. З їх допомогою ви зможете розширити свій словниковий запас, засвоїти та тренувати граматику і орфографію. Але вони не допоможуть вам практикувати вимову, говоріння і розуміння мови на слух. Для цього потрібен викладач. Саме він почує помилки, створить на заняттях ситуації для розмовної практики.

Коментарі