Які страви треба спробувати в черкаських ресторанах?

Лобстери, фуа-гра, жаб'ячі лапки та інші небуденні страви, які подають у міських закладах.

6 березня48813
'Які страви треба спробувати в черкаських ресторанах?'

У Черкасах є дуже великий вибір закладів, які пропонують смачно поїсти. Але небагато ресторанів здатні здивувати гостей оригінальними заморськими рецептами та делікатесами. Ми дібрали декілька незвичайних страв для гурманів. Не можемо гарантувати, що в Черкасах їх готують і подають так само, як у національних кухнях і закордонних закладах. Але якщо ви є людиною, яка шукає нові смаки і має можливість дозволити собі їх спробувати, ця інформація буде для вас корисною.

Фуа-гра

Ціна: 239 грн/250 г
Де: ресторан "Соборний"

Фуа-гра – це качина або гусяча печінка, яку кухар готує особливим способом. Ця страва є справжнім делікатесом, її вважають предметом національної гордості у Франції. В "Соборному" фуа-гра готують з гусячої печінки. До страви подають особливий соус, рецепт якого кухар тримає в секреті.

Жаб'ячі лапки

Ціна: 265 грн/200 г
Де: траторія "Faro del porto"

Рецепт популярних у Франції жаб'ячих лапок налічує не одне століття. Цей французький делікатес є чи не найпопулярнішим у світі. Жаб'ячі лапки за смаком нагадують курячі крильця, з м'яким смаком і текстурою. У черкаському ресторані страву подають під соусом "Провансаль".

Смажені королівські креветки

Ціна: 375 грн/400 г
Де: ресторан "Коктейль"

У цьому ресторані пропонують спробувати королівські креветки на китайський лад. Готують страву за допомогою спеціальної сковороди, родом з Китаю. Також готові креветки подають з традиційним гострим китайським соусом.

Устриці

Ціна: від 95 грн/1 од.
Де: ресторан "FUJIWARA YOSHI"

У ресторані пропонують декілька різновидів і варіантів приготування устриць. Якщо ви хочете спробувати молюска в більш звичному для нас вигляді, можете замовити суші з його м'яса.

Лобстер

Ціна: 1950 грн/1 од.
Де: ресторан "FUJIWARA YOSHI"

Лобстер – це один із найбільш корисних протеїнових продуктів, він містить менше калорій, холестерину та жирів, ніж пісна яловичина або курка. В усьому світі м'ясо лобстера вважають делікатесним. Лобстер-меню в черкаському ресторані налічує 7 різних способів приготування. Прямо з живої вітрини гість може обрати лобстера, який найбільше йому сподобався, і спосіб приготування. Улюблена страва гостей – фірмовий сет-рол з відвареного м'яса лобстера з листям салату, огірком, авокадо, японським майонезом, ікрою тобіко, який подають до столу з головою і клешнями лобстера, запеченими під соусом мотоякі.

Найбільш незвична страва – Лобстер Сашимі Дует. Традиційний японський делікатес із сашимі – сирого солодкого м'яса лобстера, яке подають у панцирі разом зі ще живою головою та клешнями, що рухаються прямо у вас на столі. Після того, як гість з'їдає страву, з голови і клішень лобстера готують наваристий бульйон – місо.

Чашушулі

Ціна: 130 грн/250 г
Де: ресторан "Стумарі"

Чашушулі – традиційна страва Грузії. В перекладі з грузинської "чашушулі" означає "гострий". В країні гір страву готують із м'яса телятини з додаванням великої кількості перцю. В меню черкаського ресторану чашушулі описують як "томлену телятину в помідорах". Оскільки страву пропонують скуштувати черкащанам, то і гострої приправи в рецепті значно менше, ніж на батьківщині чашушулі.

Калмахі з наршарабом

Ціна: 70 грн/100 г
Де: ресторан "Стумарі"

У Грузії калмахі вважають елітним і популярним блюдом. Це смажена або запечена риба сімейства лососевих, найчастіше форель. У черкаському ресторані форель фарширують сиром і горіхами, потім готують на грилі. До страви подають соус наршараб, який готують на основі гранатового соку.

Маргарита Годуліна

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі
  • Фото

    а лягушка это рыба или мясо?? если я мясо не ем а рыбу-да, лягушку можно есть)))???

  • Фото

    лягушка - это мясо, а не рыба))

  • Фото

    Спасибо))) пары лягушек на свете будет больше!