Зір - Переваги контактних лінз

Переваги контактних лінз


  • Дата: 13 січня 2017, 12:25

Контактні лінзи: "не найдешевше задоволення, швидше приємна розкіш"
(Анвар Лібабов, актор)

Існує досить багато упереджень стосовно контактних лінз. Користуватися або не користуватися? Носити чи не носити? Ризикнути чи не ризикувати? Що краще: окуляри чи контактні лінзи? В якому віці: від і до?

Настав час розібратися. А вибір у будь-якому випадку буде за вами.

Вітчизняна і зарубіжна офтальмологія розвивається семимильними кроками. Встежити за цим рухом і розібратися в тонкощах питання буває не просто. Особливо первинним користувачам. Звідси і ростуть, як гриби після дощу всілякі страхи, домисли і міфи про контактні лінзи.

Насправді все досить просто. Потрібно лише відкинути убік всі "експертні думки" тих, хто вже не перший рік користується контактними лінзами і у ваших очах є безумовним авторитетом. Єдино правильну думку про цей предмет особистої гігієни можуть дати тільки професійні фахівці.

zir.ck.ua про переваги контактних лінз:

  • Вирішивши користуватися контактними лінзами, ви отримаєте реальну картину видимого. Всі об'єкти навколишньої дійсності постануть перед вами в натуральну величину і без обмеження поля огляду. Чого не відбувається при користуванні очками. Окуляри обмежують огляд, залишаючи чітко видимим лише певний сектор. Та й ваші очі за скельцями окулярів виглядають занадто маленькими або неприродно великими. Якщо ви займаєтеся спортом, подорожуєте або підкорюєте гірські вершини, словом, ведете активний спосіб життя, контактні лінзи – це ваш вибір! Незначне обмеження існує лише для водних видів спорту, так як лінзи можуть бути просто змиті водою. Але якщо дуже хочеться, значить, можна! Одягайте плавальні окуляри і плавайте в лінзах на здоров'я.
  • До безперечних достоїнств контактних лінз тепер можна віднести їх сумісність з косметичними засобами. Красуні всього світу можуть спокійно користуватися спеціальною офтальмологічної косметикою, яка абсолютно гіпоалергенна. М'яка формула на основі натуральних компонентів, без консервантів буде піклуватися не тільки про красу, але і здоров'я очей. Макіяж, створений за допомогою цієї косметики, в парі з кольоровими контактними лінзами зроблять ваш погляд неповторно прекрасним. Ознайомитися з асортиментом та придбати офтальмологічну косметику можна на сайті zir.ck.ua.

Контактним лінзам будь-який вік покірний

  • Контактні лінзи можна і потрібно використовувати для корекції зору у дітей та підлітків. Існує достатньо прецедентів, коли лінзи призначаються дітям у віці від двох років. А вже тінейджерам від 8-10 років і поготів рекомендується подібна корекція зору. Їх не можна розбити і травмувати око. При дитячій рухливості – це максимально безпечний вихід із становища в школі, у дворі, в спортивних секціях і танцювальних студіях.
  • Недоступне стає доступним! Для людей з різним ступенем астигматики розроблені торичні контактні лінзи, що дозволяють коригувати навіть такий складний зір. Це як не можна краще підходить для дітей і людей, що ведуть активний спосіб життя.
  • найдивовижніше, що контактні лінзи нарешті потрапили в поле зору тих, кому за 40. Іншими словами, люди з віковими проблемами зору теж можуть користуватися контактними лінзами. Для них розроблені мультифокальні лінзи, які дозволяють корегувати зір на далекі відстані (понад 4 метрів), середні (до 1 метра) і на близькі відстані (35-40 сантиметрів). Як кажуть, все-в-одному! Життя продовжується і вона все так само прекрасне!

Про контактні лінзи та лазерну корекцію зору

Контактні лінзи – прекрасна альтернатива лазерної корекції. Якщо ви серйозно зацікавлені в якості власного зору, для початку використовуйте все більш доступні засоби. А лазерну корекцію прибережіть, як останній бронебійний засіб. Скільки б не говорили про прогресивні метои цієї процедури, негативна статистика теж існує! Корекція зору за допомогою лазера підходить далеко не всім пацієнтам. Особливо якщо у вас аметропія слабкого ступеня.

Елементарні правила користування контактними лінзами

Сучасні контактні лінзи абсолютно нешкідливі! Вони виготовляються з біосумісних матеріалів, аналоги яких широко використовуються в багатьох галузях медицини.

Неодмінно відвідайте лікаря офтальмолога, який підбере вам контактні лінзи у відповідності з рідними параметрами ваших очей і випише рецепт. Це буде основний документ, який потрібно пред'являти в місцях покупки контактних лінз.

Є кілька значень, обов'язкових для запам'ятовування:

  • рефракція на праве око – OD,
  • рефракція на ліве око – OS,
  • базова кривизна – BC.

Трохи про ВС. Цей параметр можна жартома порівняти з розміром взуття. Якщо ви купили взуття меншого розміру – вона буде натирати ноги. Взуття більшого розміру стане бити, бовтатися на нозі або зовсім звалиться. Те ж саме відбудеться і з контактною лінзою. ВС буває маленькою (8,3 8,4), стандартною (8,6 і 8,7) і великою (8,9 і 9,0).

Якщо ви носите лінзи у відповідності з вашими індивідуальними параметрами, вони будуть мати правильну посадку, доставлять вам масу задоволення і не загубляться по безглуздій випадковості.

При дотриманні нескладних гігієнічних правил, лінзи будуть служити вам, як рідні очі:

  • надягайте і знімайте лінзи чисто вимитими, сухими руками;
  • за відсутності такої можливості користуйтеся спеціальною присоскою для КЛ;
  • раз в два тижні влаштовуйте своїм лінзам "банний день" – використовуючи пероксидні системи, проводьте сеанс глибокого чищення. Ця процедура зведе до мінімуму ризик інфікування і запобігає алергічній реакції на відкладення білка;
  • міняйте розчин у контейнері щодня, навіть якщо лінзи ви надягаєте від випадку до випадку;
  • міняйте контейнер для зберігання кожен раз з придбанням нової пари контактних лінз;
  • поряд з контактними лінзами майте в своєму арсеналі і окуляри. Періодично чергуйте режим носіння лінз та окулярів: окуляри використовувати в домашніх умовах, а лінзи – при виході в світ";
  • ні в якому разі не носіть лінзи (!!!) при запальних і простудних процесах;
  • не переношуйте лінзи (!!!) більше рекомендованого виробником терміну;
  • не використовуйте воду з-під крана (!!!) для очищення контейнера і лінз.

Зір – одне з п'яти відчуттів, доступних людині. Близько 90% інформації ми отримуємо за допомогою зору. Носіння контактних лінз у відповідності з призначеннями та рекомендаціями лікаря офтальмолога не приносить шкоди очам і не може погіршити зір людини при їх дотриманні.

Інформацію взято з сайту: http://zir.ck.ua/

Коментарі