Здорова вода - Чи потрібна нам очищена вода?

Чи потрібна нам очищена вода?


  • Дата: 2 жовтня 2019, 13:10

Вода – стійка хімічна сполука водню з киснем. Вода є основним компонентом водних екосистем, вміст вологи в рослинних і тваринних організмах досягає 69-99%.
Забезпечення населення чистою питною водою було визнано глобальною проблемою на Всесвітньому самміті в Йоганнесбурзі 2002 році.
Водні ресурси України формуються головним чином за рахунок річкового стоку і підземних вод.

Проблема екологічного стану водних об'єктів є актуальною для всіх водних басейнів України.

До основних екологічних проблем водних ресурсів України відносять:

  • забруднення промисловими стоками (фізичне,хімічне, теплове, радіоактивне);
  • забруднення комунальними стоками;
  • бактеріологічне забруднення;
  • забудова прибережних смуг і заплав і т. п.

 

Прагнучи до нових благ цивілізації, люди грубо втручається в закони природи. А разом з вигодами отримують і негативні наслідки.
Для переважної більшості підприємств промисловості та комунального господарства скиди забруднюючих речовин істотно перевершують гранично допустимий рівень. Це призводить до забруднення водних об'єктів, порушення норм якості води. Основна частина очисних споруд водопровідної мережі, насосних агрегатів відпрацювали нормативний строк експлуатації. В аварійному стані знаходиться основна маса водопровідних і каналізаційних мереж.
Основною причиною відхилення від гігієнічних норм є відсутність на водопроводах зон санітарної охорони. В Черкаській області 100% водопроводів не мають повного комплексу очисних споруд.

Забруднення водних об'єктів – джерел питного водопостачання – тягне за собою погіршення якості питної води та створює небезпеку для здоров'я, що впливає на тривалість життя людини. Враховуючи вкрай низьку якість і фактичну непридатність до вживання водопровідної води, українцеві потрібно вибирати до вживання дійсно безпечну і корисну воду для щоденного споживання.

В даний час важливим залишається питання надійного знераження води, поліпшення її якості.
Актуальним є застосування технологій, які дозволяють доочистити водопровідну воду від домішок за рахунок використання сучасних екологічних методів: окислення, сорбації і знезараження ультрафіолетовим випромінюванням.

Питна вода "Здорова вода" має 9 ступенів очищення водопровідної води, що дає можливість отримати питну воду вищої категорії:
1.Перша ступінь – механічна фільтрація – очищення води від механічних домішок, нерозчинних часток (піску, іржі, зважених елементів), розмір яких перевищує 20 мікрон.
2. Другий ступінь – видалення хлору, газів і частково солей важких металів,
3.Третій ступінь – видалення органіки через засипний фільтр гранульованого активованого вугілля – очищення від органічних речовин, видалення присмаків і запахів, поліпшення смаку і кольору води.
4. Четверий ступінь – зниження жорсткості через катионовый пом'якшувач – розчинені у воді солі змінюють свій склад, проходячи через іонообмінну смолу.
5. П'ятий ступінь – мембрання фільтрація на молекулярному рівні через зворотний осмос від органічних речовин, розчинних солей, важких металів, нітратів, фторидів.
6. Шостий ступінь – коригування рівня рН.
7. Сьомий ступінь – поліпшення смакових якостей фільтром седиментаційним фільтром тонкого очищення.
8. Восьмий ступінь – очищення ультрафіолетом – сильний природний засіб стерилізації від мікробів і бактерій.
9. Дев'ятий ступінь – мінералізація, збагачення води природними мінералами.

Робота фільтрів і якість очищення повністю автоматизовані.
Якість і збалансований склад дозволяють вживати воду без жодних обмежень та додаткової обробки.
Сучасні методи дезінфекції дозволяють збільшити термін зберігання води без застосування консервантів.

Коментарі