Нові місця: у Черкасах відкрили перший ресторан паназіатської кухні

Ресторан із загадковою паназіатською кухнею і незвичною назвою "МАО" відкрився в Черкасах.  

10 червня 201598130
'Нові місця: у Черкасах відкрили перший ресторан паназіатської кухні '

Азіатські страви, раритетні меблі, легка музика – ресторан "МАО" чекає гостей у самому серці Черкас, на Хрещатику, неподалік дитячої художньої школи у новозбудованому офісному центрі. Ресторан розрахований на 70-80 посадочних місць.

Подаватимуть у "МАО" незвичні для пересічних черкасців паназіатські страви. Ця кухня – новий напрям для України. Хоча в усьому світі в останні роки паназія набула великої популярності. Ставку на ексклюзивність кухні зробили і власники черкаського ресторану. До речі, назва "МАО" означає "тростину, рослину"...

Що таке паназіатська кухня?

Паназіатська кухня об'єднує страви різних азіатських кухонь – Сінгапура, Індонезії, Таїланду, В'єтнаму, Лаоса, Індії та інших країн Південно-Східної Азії. Чим славиться паназіатська кухня? Азія – це насамперед палітра смаків і ароматів. Фішкою і основою цієї кухні є соуси, які подають практично до всіх страв. Шеф-кухар ресторану "МАО", киянин, який багато років подорожує Азією, розробляв меню з урахуванням смаків європейської аудиторії. Автентичну паназіатську кухню із великою кількістю приправ, спецій і прянощів дещо адаптували під європейського споживача: черкасці все ж таки ще не готові відчути всю палітру азіатських експериментів зі смаками.

У "МАО" готуватимуть на відкритій кухні, в меню – багато морепродуктів, фірмові страви – качка по-пекінськи і судак в китайському стилі. Гарячі страви у ресторані готують у воках – спеціальній глибокій сковороді з випуклим дном, яка є незамінною в східній кухні.

Паназія одразу привернула увагу черкасців-гурманів. У ресторані розказують, що найбільшим попитом серед відвідувачів, як не дивно, користуються далеко не найдешевші страви з меню: салат із морепродуктами, суп Том-Ям, креветки в соусі васабі, яєчна лапша з креветками і кальмарами.

  • Фото 1 - Нові місця: у Черкасах відкрили перший ресторан паназіатської кухні
  • Фото 2 - Нові місця: у Черкасах відкрили перший ресторан паназіатської кухні
  • Фото 3 - Нові місця: у Черкасах відкрили перший ресторан паназіатської кухні

Дизайн ресторану розробляв Андрій Могила, керівник відомої черкаської студії інтер'єру "CITEK". Автори проекту характеризують дизайн закладу як сучасний з етнічними мотивами. В інтер'єрі "МАО" багато декоративних деталей на азіатську тематику – незвичне стильне меню на дерев'яних дощечках, світильники ручної роботи, раритетний буфет, малайзійська ширма ручної роботи із червоного дерева, картини і статуетки з Китаю тощо.

Загалом, інтер'єр ресторану – теплий і затишний, місце – тихе і спокійне, цінова політика – трошки вище середнього. Якщо хочеться чогось нового і незвичного, черкаський "МАО" зможе здивувати і порадувати. 

 

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі