LUCKY STRIKE - 11-14 травня – 8 етап XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу Гранд Фінал

11-14 травня – 8 етап XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу Гранд Фінал


  • Дата: 29 серпня 2016, 16:25

XVI Чемпіонат України зі спортивного боулінгу. 8 етап. Гранд – Фінал. 12 – 14 травня. БК "Lucky Strike", Черкаси.

Для участі в Гранд – фіналі чемпіонату, Черкаси були запрошені ТОП 24 гравця поточного рейтингу у чоловіків і ТОП 16 гравців у жінок. За регламентом переможці та призери етапу визначалися у форматі Раунд Робін і Раунд Позишн. Жінки починали ігри відразу зі стиків Раунд Робін, а от чоловікам, які займають місця нижче ТОП 8, належало пройти відбір з восьми ігор кваліфікації на вакантні місця у фінальній частині 8-го етапу.

Перший день. Відбір у чоловіків.

Краще за всіх із завданням відбору впорався Максим Яремчук, БК "Lucky Strike", Черкаси. У Максима хороша сума у восьми іграх – 1629 (203,63) очки. Трохи відстав від свого одноклубника Едуард Стронський. Набравши 1618 (202,25) очки, Едуард зайняв друге місце в кваліфікації. Ветеран боулінгу, Михайло Щербінін, БК "Космос", Черкаси, набравши 1597 (199, 63) очок, теж без особливих проблем пробився у фінальну частину змагань. Четвертим зайшов у фінал Сергій Лимар, Харків – 1563 (195,38). А ось ще за одне вакантне місце точилася вперта боротьба між Євгеном Петровським, "Джамбо", Київ, Владиславом Яловегою, "Турбіна", Полтава та Олександром Щербініним, "Космос", Черкаси.

Олександру вдалися дві останні гри, і він на фініші зміг обійти В'ячеслава Яловегу на 7 очок, ставши дванадцятим гравцем чоловічого фіналу.

На такій мажорній ноті для черкаських спортсменів закінчився перший день Гранд – фіналу. Всі чотири гравці, які брали участь у відборі, пробилися у фінал.

Другий день. Ігри Раунд Робін. Перший блок.

Другий день змагань відкривали чоловіки. Їм належало зіграти перший блок з 6 ігор у форматі Раунд Робін. Вже в першій грі відразу десять гравців зіграли в плюс, а Роман Ільїн з результатом 239+20, став лідером змагань. Після другої гри Максим Яремчук виходить на перше місце з результатом 449+40, після третьої лідирує Андрій Шовкун -697+50, а в четвертій грі Олександр Щербінін робить PERFECT GAME, і до закінчення першого блоку Раунд Робін вже нікому не поступається першу позицію.

ТОП 1 чемпіонату України, Валентин Кучеренко, "Бруклін А. В. С", Київ, всі шість ігор першого дня чіпко тримався у трійці лідерів і закінчив перший блок РР на другому місці. Він так само, як і Олександр Щербінін виграв п'ять очних зустрічей і відставав від Олександра на 7 очок. На третьому місці перший блок закінчив Андрій Шовкун, "Джамбо", Київ.

У другій половині дня в боулінг-клубі "Lucky Strike" почали свої фінальні ігри шістнадцять кращих спортсменок України. Не змогла приїхати Марія Кучеренко і замість неї, пейсером, грала Дар'я Нечетова. Погодьтеся, хороша школа для юної спортсменки зіграти з сильними спортсменками України. Даша не розгубилася і показала досить хорошу гру, виграла три гри, і що найголовніше, продемонструвала гарну техніку гри.

У жінок ігри проходили за схожим з чоловіками сценарієм. Тільки з іншими дійовими особами.

Після двох ігор лідером змагань була Ольга Покотило з результатом 395+20. Після третьої гри на перше місце вийшла Ольга Саражинсська – 610+60. Після четвертої, Олександра Левчук – 779+80, а в п'ятій грі Наталія Райзман набирає 256 очок і з сумою 1079+60 очок, стає лідером змагань. До кінця ігрового дня вона не поступилася першою позицією, набравши 1690+120 очок. На другій позиції закінчила ігри першого дня Наталя Щербініна з результатом 1580+80 очок і на третьому місці, Олена Рощенко з результатом 1537+100 очок.

Третій день. Ігри Раунд Робін другий блок і Раунд Позишн.

Третій день змагань відкривали жінки. Вони грали сім ігор в форматі Раунд Робін і одну гру Раунд Позишн.

Протягом усіх ігор учасниці активно пересувалися по турнірній таблиці. Всі, крім Наталії Райзман. Наташа своє перше місце відстояла, причому з хорошим відривом від другого місця. Плюс 91 очко за збитий кегель 12 виграних очних зустрічей.

Після десятої гри на друге місце вийшла Алла Дяченко, яка виграла стик і набравши при цьому 246 очок. Вона протрималася на другому місці до останньої гри Раунд Позишн, яка стала для неї фатальною. Перед цією грою у Алли була перевага над Оленою Рощенко в 51 очко, але Олена виграла свій стик в Олександри Левчук набравши при цьому 200+20 очок, а Алла програла Наталії Райзман і набрала всього 162 очка, пропустивши, таким чином, Олену на друге місце і поступившись їй при цьому лише 4 очки. Ось такий він підступний, цей Раунд Позишн, який остаточно розставив усіх по місцях на восьмому етапі. А на п'єдестал зійшли:

1. Наталія Райзман, КМС, Бруклін, А. В. С., Київ/Харків

2. Олена Рощенко, МС, Бруклін, А. В. С., Київ

3. Алла Дяченко, МСМК (deafsport), Папашон, Одеса

На цьому жінки закінчили свою участь у XVI Чемпіонаті України зі спортивного боулінгу. А судді підбили підсумки чемпіонату і визначили Чемпіонку та призерів чемпіонату.

Ними стали:

1. Олена Рощенко, МС, Бруклін, А. В. С., Київ

2. Наталія Райзман, КМС, Бруклін, А. В. С., Київ/Харків

3. Ольга Саражинська, КМС, Космікс, Київ

Після нагородження та вшанування переможців серед жінок, на доріжки з тією ж метою, перемогти, вийшли чоловіки.

Тріумфатор вчорашнього дня, Олександр Щербінін зумів зберегти статус-кво лише на одну гру. І він, і Валентин Кучеренко виграли сьому гру, при цьому Валентин скоротив розрив в рахунку до двох очок. Після восьмої гри вже мало хто сумнівався в перемозі Валентина на етапі. Він, як личить чемпіону, завершив свою участь іграми в 269, 245, 211, 228 і 278 очок. Поступився Валентин тільки в грі з Сергієм Лимарем, Харків. Набрав у дванадцяти іграх 2859 ігрових очок (238,25 середній результат).

Олександр Щербінін, що пройшов кваліфікаційний відбір і на підйомі відіграв дванадцять ігор Раунд Робін і Раунд Позишн, завоював друге місце на етапі.

Третім, до загальної радості всіх працівників, спортсменів, любителів і вболівальників БК "Lucky Strike", на восьмому етапі став Максим Яремчук.

І так, переможцем і призерами восьмого етапу стали:

1. Валентин Кучеренко, МСМК, Бруклін, А. В. С., Київ

2. Олександр Щербінін, МС, Космос, Черкаси

3. Максим Яремчук, Lucky Strike, Черкаси

Чемпіоном і призерами XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу стали:

1. Валентин Кучеренко, МСМК, Бруклін, А. В. С., Київ

2. Андрій Шовкун, КМС, Джамбо, Київ

3. В'ячеслав Осередько, КМС, Джамбо, Київ

Закінчився черговий чемпіонат України і закінчився він незабутньо для всіх учасників Гранд – фіналу. Велику роботу по підготовці та проведенню чемпіонату команда виконала боулінг – клубу "Lucky Strike", довівши, що ВФСБ зробила правильний вибір при виборі клубу для проведення заключного етапу чемпіонату України. Багато теплих слів і побажань прозвучало на адресу команди клубу за привітний прийом. І ми сподіваємося, що ще не раз спортсмени вийдуть на доріжки клубу на етапах чемпіонатів України.

Боулінг для всіх!

Інформацію взято з сайту http://lucky-strike.com.ua/

Фото 3

Фільм'11-14 травня – 8 етап XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу Гранд Фінал' - фото 1
Фільм'11-14 травня – 8 етап XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу Гранд Фінал' - фото 2
Фільм'11-14 травня – 8 етап XVI Чемпіонату України зі спортивного боулінгу Гранд Фінал' - фото 3
Коментарі