Солодке життя: найкращі авторські десерти черкаських ресторанів

Солодкого забагато не буває...
20 березня2111
'Солодке життя: найкращі авторські десерти черкаських ресторанів'

Щоб ви могли отримати незабутні емоції та естетичне задоволення, редакція in.ck.ua продегустувала смачні тістечка та торти, які ресторани Черкас вважають візитівками своїх десертних меню.

Шоколадний торт

  • Фото 1 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 2 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 3 - Фото – Ірина Болдирєва

Цей авторський десерт адресований поціновувачам "шоколадного з шоколадом у шоколаді". Основою є мигдальний твіль, на якому розміщується шоколадний бісквіт із чорничним прошарком, виготовлений за домашньою технологією. Верхній шар торта – шоколадний мус, присипаний італійським какао. Десерт, попри всю свою "шоколадність", на смак не занадто солодкий і має дуже легку текстуру.

Ціна: 49 грн (120 грамів) / 420 грн (1 кг).
Де: траторія "Faro del porto", вул. Козацька, 2.

Макаронс

  • Фото 1 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 2 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 3 - Фото – Ірина Болдирєва

Ці французькі солодощі – маленькі повітряні тістечка, виготовлені з мигдальної муки, цукрової пудри і яєчного білка. Начинка – натуральні фруктові креми власного приготування, які й задають смак десерту. Щоб у цій кондитерській спробувати всі смаки тістечка, напевно, знадобиться все життя, адже тут готували вже понад 200 їх різновидів. Справжній макаронс – це тістечко діаметром 3-5 сантиметрів, тільки мигдальне борошно і характерна хрустка скоринка. До речі, сьогодні, 20 березня, святкують всесвітній день макаронс. 

Ціна: 75 грн за 100 грамів (вага одного тістечка – 10-16 грамів).
Де: кондитерська "Patisserie Makarun", бульв. Шевченка, 195.

Шу

  • Фото 1 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 2 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 3 - Фото – Ірина Болдирєва

Це французьке тістечко сьогодні – дуже актуальний тренд у світі та в Україні, а в Черкасах його можна спробувати тільки в одному місці. Десерт нагадує профітролі, прикрашені зверху невагомим шаром пісочного тіста. Порція складається з трьох тістечок різних смаків із начинкою з вершкового сиру із заварним кремом. Смаки, крім класичного, забезпечують шоколад і полуничний конфітюр. Оригінальна подача в "лісовому" стилі доповнює дійсно неймовірний смак.

Ціна: 58 грн (220 грамів).
Де: м'ясний ресторан "Forest", вул. Пальохи, 25.

Вишневий пиріг

  • Фото 1 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 2 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 3 - Фото – Ірина Болдирєва

Гарячий десерт, який вам приготують "з-під ножа". Найтонше листкове тісто з соковитими вишнями і натуральним вишневим сиропом запікають у печі. Окрім вишні, важливий інгредієнт начинки – волоські горіхи, які є однією з основ грузинської кухні.

Ціна: 40 грн (150 грамів).
Де: кафе грузинської кухні "Стумарі", бульв. Шевченка, 187/вул. Лазарєва, 6.

Бонжур

  • Фото 1 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 2 - Фото – Ірина Болдирєва
  • Фото 3 - Фото – Ірина Болдирєва

Десерт з оригінальною подачею урізноманітнить солодке життя шанувальників тирамісу. У цій сучасній інтерпретації печиво савоярді просякнуте м'ятним сиропом і лимонним соком. Сир маскарпоне залишається незмінним, але його доповнює подрібнений чорний шоколад і чорний бісквіт, так звана "кондитерська земля". Квітку для прикраси добирають флористи ресторану.

Ціна: 45 грн (120 грамів).
Де: ресторан "Servant еда & люди", вул. Гоголя 242/1.

Анастасія Корнієнко

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі