Андромеда+ - Вакцинація від грипу важлива!

Вакцинація від грипу важлива!


  • Дата: 3 листопада 2020, 10:35

Вакцинація проти грипу у 2020 році вкрай важлива із огляду на особливості нашого життя в часи карантинних заходів та світової пандемії COVID-19. Адже усім українцям необхідно виключити ситуацію подвійного мікст-інфікування, яке погіршує загальний перебіг захворювання: і сезонним грипом, і коронавірусом. Такий випадок може бути фатальним, як для пацієнта, так і для медичної системи, в разі її перевантаження, адже для важких випадків при цих захворювань для лікування пацієнтів необхідне однакове медичне обладнання, у т.ч. для забезпечення дихального супроводу.

Тому не ігноруйте заходів безпеки та вчасно проведіть щеплення проти грипу. Вакцина проти грипу не захистить від COVID-19 і не гарантує 100% захисту від грипу. Але, навіть якщо Ви захворієте на грип, завдяки щепленню хвороба мине без тяжких ускладнень.

Вакцинуватися радять усім, але передусім тим, хто ризикує захворіти на грип чи постраждати від його наслідків найбільше:

• діти віком до 8 років

Загалом вони хворіють на грип в 30–40% частіше у порівнянні з 10-15% поширеності серед дорослих. Грип може викликати в дітей важкі наслідки. Немовлят до 6 місяців не вакцинують, але тоді всі довкола мають бути щеплені від грипу:

• літні люди

Адже їм дуже небезпечно захворіти на обидва віруси, тож важливо зробити щеплення хоча б проти грипу;

• вагітні жінки

Грип може спричинити важкі ускладнення, крім того, вірусні захворювання під час вагітності можуть негативно впливати на розвиток мозку дитини;

• люди з ослабленою імунною системою мають вакцинуватися також, але лише інактивованою вакциною, яка не містить живого вірусу;

• люди з хронічними хворобами (астма, хвороби серцево-судинної системи, діабет, хвороби нирок тощо) також мають робити щеплення, бо грип для них може стати смертельним.

Проте, у кожного з видів щеплення існують протипоказання. Тому перш ніж проводити вакцинацію, необхідно проконсультуватись із сімейним лікарем, терапевтом, імунологом чи лікарем спеціалістом, який проводить Вам медичний супровід при наявності хронічних супутніх захворювань, який і призначить фахово цей профілактичний засіб.

У нашому медичному центрі "АНДРОМЕДА+" щорічно проводиться програма вакцинопрофілактики від грипу та інших інфекційних захворювань, насьогодні розпочате проведення щеплень і вакциною цього року, але за умови попереднього замовлення кількості необхідних доз, для усіх бажаючих вакцина проти сезонного грипу незабаром з’явиться у наявності.

Робити щеплення можна протягом всього епідсезону, але бажано до настання зими. Тому у Вас є можливість забронювати одну чи декілька доз вакцини для себе, рідних та близьких, і зробити таке щеплення після консультації з лікарем, щойно вакцина, замовлена саме для Вас, надійде до нашого медичного центру.

Якщо Ви бажаєте забронювати вакцину від грипу або відвідати консультаційний прийом наших медичних фахівців, звертайтесь до реєстратури медичного закладу та обирайте зручний час візиту, попередній запис на прийом проводиться за телефонами:

(067) 472-47-73,

(067) 650-65-08.

www.andromedaplus.ck.ua

Більше цікавого на медичні теми Ви зможете побачити та почути на новому ютубканалі

Коментарі